Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Een gesprek met de Amerikaanse cultuurhistoricus James Kennedy over de Nederlandse opvattingen over euthanasie. Verder aandacht voor de State of the Union van de Amerikaanse president Bush en wat er over is van zijn plannen die hij voor 11 september 2001 had. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Reportage uit Argentinië over de aristocratie, het verschil tussen rijk en arm en Eva Peron die in de jaren vijftig grote triomfen vierde. Ned.1, 20.32-21.05u.

Het elfde uur. Gasten zijn voorzitter van het Nationaal Oranje Comité Pieter Beelaerts van Blokland en voorzitter van de stichting Nationale Eurocollecte Paul Nouwen. Ned.1, 21.40-22.22u.

Nova. Onder meer een gesprek met de minister van Justitie op de Nederlandse Antillen R. Martha over de vrijlating van 41 gearresteerde bolletjesslikkers. Verder een gesprek met producent Mick Jagger van de spionagefilm Enigma die binnenkort in première gaat. Ned.3, 22.30-22.55u.

DOCUMENTAIRE

Andere tijden. Reportage over de huwelijksreis van prinses Juliana en prins Bernhard, die 65 jaar geleden op 9 januari begon en drie volle maanden zou duren. De reis ging via Polen en Oostenrijk (samen meer dan zes weken wintersport) naar Rome, Monte Carlo en Parijs. Ned.3, 20.30-21.02u.

Terug op de werkvloer. Vierde deel van een 8-delige serie over managers die een aantal dagen tussen het personeel aan de slag gaan belicht drs. Marianne Hoelen, directeur van ziekenhuis Gooi Noord. Ned.3, 21.02-21.30u.

Het andere gezicht. Portret van het Argentijnse acteurs-echtpaar Elena Cruz en Fernando Siro dat het opneemt voor voormalig dictator Videla. Het paar zorgde 24 maart 2001 voor grote opschudding door bij de voordeur van voormalig dictator Videla het volkslied te zingen. Ze wilden hem daarmee bedanken voor het feit dat hij met de staatsgreep van 25 jaar geleden ,,het vaderland heeft gered van een communistische overname''. Ned.1, 22.22-22.45u.

Het derde oog. Eerste aflevering van een 3-delige BBC-serie over het leven van Jezus Christus. Hoe zag hij eruit en in welk land en welk milieu leefde hij? Met behulp van wetenschap, computeranimaties en dramatische evocaties schetst de reeks een historisch portret van Jezus. Canvas, 22.50-23.40u.

AMUSEMENT

TV-show. In de uitzending een serie door amateurs gemaakte privé-foto's en video-opnamen van de kennismakingstoernee van Willem-Alexander en Máxima. Tevens een bezoek aan de wonderlijkste Oranje-winkel en optredens van Hans Liberg, Marco Borsato en Sita. Ned.2, 20.50-21.50u.

KUNST

Stardust: Filmfestival Rotterdam 2002. Aandacht voor het Filmfestival in Rotterdam met o.a. regisseur Peter Kern naar aanleiding van diens Hamlet this is your family. Verder Ken Loach over The Navigators en Lisandro Alonso over La Libertad. Ook praat Peter Sellars over de stand van zaken in de cinema. Ned.3, 23.55-0.10u.

FILM

Mrs. Doubtfire (Chris Columbus, 1993, VS). Onvoorwaardelijke liefde voor Robin Williams is vereiste om hectische komedie te kunnen waarderen, waarin hij vermomd als Engelse gouvernante terugkeert in het huishouden van ex-vrouw Sally Field en kinderen. Ook met Pierce Brosnan. SBS6, 20.30-22.45u.

. Budbringeren / Junk Mail (Pål Sletaune, 1997, Noorwegen). Zie film-vooraf. Ned.3, 0.18-1.35u.

Prehysteria 3 (Albert Brand, 1994, VS). Tweede vervolg op post-Jurassic-Park-fantasie over tieners en schattige mini-dinosauriërs. Woensdag, SBS6, 13.50-15.15u.

RADIO

Kunststof. Gesprek met massapsycholoog Jaap van Ginneken van wie onlangs het boek Schokgolf; omgaan met opiniedynamiek verscheen. Onderwerp van het gesprek is de wijze waarop de publieke opinie wordt beïnvloed. En Reinildis van Ditzhuyzen over Máxima. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Matinee in herhaling. Uitvoering van werken van Hans Werner Henze (Fraternité, Air pour l'orchestre, Ariosi) en Vierde Symfonie van Mahler door het Radio Filharmonisch Orkest. Met medewerking van sopraan Christiane Oelze en violist Thomas Zehetmair. Radio 4, 20.50-22.40u.

MadiwodoVPRO. Aandacht voor een proefschrift over homofilie in de oudheid en een reportage over een lezing van René van Rooijen met betrekking tot liefde en agressie in de oudheid. Morgen, 747AM, 11.02-21.30u.