Schaep met de Vijf Pooten bij NNT

Het Noord Nederlands Toneel (NNT) speelt vanaf volgende week de voorstelling 't Zal je kind maar wezen revisited, gebaseerd op 't Schaep met de Vijf Pooten, de legendarische tv-serie van Eli Asser en Harry Bannink. De theaterversie, een gemoderniseerde bewerking met deels nieuwe teksten, is twee weken lang in de foyer van theater De Machinefabriek in Groningen te zien, die wordt omgebouwd tot Amsterdamse kroeg. Het publiek zit aan tafeltjes als stamgasten van het café. De regie is van Niels Croiset. De achtdelige tv-serie werd legendarisch door liedjes als 't Zal je kind maar wezen en We benne op de wereld om mekaar te helpen nietwaar. Eerder werd bekend dat op het Amsterdamse Kleinkunst Festival in april een vervolg op 't Schaep met de vijf Pooten is te zien, geschreven door Lars Boom en Eli Asser zelf. De Amsterdammers waren overigens eerder met hun idee.