Particulieren steken geld in Newconomy

Een groep particuliere investeerders onder leiding van voormalig Krasnapolsky-bestuursvoorzitter W.J. van den Dijssel steekt kapitaal in het ontredderde Newconomy, de beursgenoteerde investeerder in internetbedrijven. De groep heeft zich verenigd onder de naam Pall Mall Capital Netherlands. Dit zijn het bestuur en commisarissen van Newconomy met de investeerders overeengekomen.

De reddingspoging behelst het omzetten van de schuld van Newconomy naar eigen vermogen door aandelen uit te geven aan Pall Mall. Verder verstrekt de investeringsmaatschappij een lening van 5 miljoen euro die later is om te zetten naar aandelen. Bovendien is bedongen dat Van den Dijssel Newconomy gaat leiden.

Pall Mall zegt in een verklaring kansen te zien voor Newconomy. ,,We willen ons op termijn richten op meer traditionele, winstgevende ondernemingen met toepasbare e-business-mogelijkheden''.

De schulden van het bedrijf worden omgezet in totaal 36 miljoen nieuwe aandelen (waarde: 8 eurocent). Een deel van die nieuwe stukken zal aan het bedrijf worden gegeven om personeel mee te betalen. Uiteindelijk zal Pall Mall Capital Netherlands 38 procent van de stukken in handen hebben. De huidige toezichthouders Andriessen, Jonkhart en Wiegel zullen aanblijven.