Massabetoging op Madagascar

In Antananarivo, de hoofdstad van Madagascar, hebben gisteren een half miljoen demonstranten het openbare leven geheel stilgelegd. Ze eisten de installatie van oppositieleider Marc Ravalomanana als president van het land. De oppositie eist de overwinning op in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen, die op 16 december werden gehouden. Volgens de officiële cijfers behaalde Ravalomanana 46,2 procent van de stemmen, tegen 40,8 procent voor zijn tegenstander, president Didier Ratsiraka. Omdat volgens de regering geen kandidaat de absolute meerderheid behaalde wordt een tweede ronde uitgeschreven. Maar Ravalomanana, een rijke zakenman en burgemester van de hoofdstad, zegt in de eerste ronde 52,1 procent te hebben gekregen. Hij riep gisteren op tot een algemene staking.