`Geen zeepkist'

Drs. Karel Loohuis (43 jaar). Hij is lid van de PvdA. Hij is sinds ruim vier jaar burgemeester van Wognum (8.000 inwoners) in Noord-Holland. Hij was eerder leraar geschiedenis en wethouder in Oldenzaal.

,,Ik heb heel even tijd om u te woord te staan. Ik heb zojuist kennis gemaakt met mijn tegenkandidaat op de parkeerplaats voor het gemeentehuis. We zijn hier naar het gemeentehuis in Best gekomen om afspraken te maken over een gelijkwaardige campagne. Dat is natuurlijk wel nodig. We moeten tijdens de campagne niet op zeepkisten gaan staan. We moeten elkaar niet met bokshandschoenen te lijf. We moeten Amerikaanse toestanden vermijden. Ik hoop bovendien dat we de bevolking van Best goed kunnen uitleggen dat we geen politiek programma hebben maar boven de partijen staan.

,,Ik heb eigenlijk niet het gevoel dat er moed voor nodig was om in zo'n open procedure te solliciteren. Ach, het is is goed. Het hoort er gewoon bij. Ik ben open. Van nature openhartig. Ik kan wel stellen dat ik deel uitmaak van de samenleving. Ik tennis, om maar iets te noemen. Ook ga ik in Wognum altijd naar de thuiswedstrijden van de handbalclub, Zeeman Vastgoed/SEW, waarvan de vrouwen landskampioen zijn geworden. Bovendien heb ik een lange bestuurlijke ervaring.

,,De combinatie van ervaring en toegankelijkheid sluit goed aan bij de vele mogelijkheden die Best biedt. Er ligt hier een groot centrumplan dat uitgevoerd moet worden. Ik heb als burgemeester in Wognum ervaring met het opknappen van een winkelcentrum. Ook als wethouder in Oldenzaal heb ik daar wel enige ervaring mee.

,,Waar ik verder trots op ben is dat ik als burgemeester van Wognum voor de millenniumviering vele honderden vrijwilligers op de been heb weten te krijgen. Die millenniumviering was een fantasische gebeurtenis. Verder zijn we er in geslaagd om het hoofdkantoor van het bedrijf Scheringa Beheer, van de bekende Dick Scheringa, voorzitter van de voetbalclub AZ, binnen de gemeentegrenzen te houden. Dat zijn de belangrijkste punten waarvoor ik me sterk heb gemaakt.

,,Zou u nu willen afronden? Er staan hier zeer veel mensen die mij willen spreken.''