Belgische overheid wil gedeelte van Belgacom afstoten

De Belgische regering wil op zijn minst een deel van haar belang in telecombedrijf Belgacom tegen het einde van het jaar verkopen. ,,Mocht het niet voor het einde van het jaar gebeuren, dan zal het nog wel even duren'', aldus bestuursvoorzitter J. Goossens in een interview met persbureau Bloomberg. ,,We spreken met meerdere partijen.'' De Belgische regering, die een belang heeft van 50,1 procent in Belgacom, is in gesprek met andere telecombedrijven over een eventuele samenwerking. Fusiegesprekken tussen Belgacom en KPN werden vorig jaar augustus stopgezet omdat de partijen het niet eens werden over de waarde van KPN. Aandelen van Europese telecombedrijven zijn sinds maart 2000 met 72 procent in waarde gedaald, reden waarom de Belgische minister-president G. Verhofstadt de verkoop van het overheidsbelang in Belgacom opschortte.