Onderminister omgekomen

Een Russische onderminister, vier generaals en kolonels en negen andere inzittenden zijn gisteren omgekomen toen hun helikopter nabij de Tsjetsjeense hoofdstad Grozny neerstortte. Generaal Michail Roedtsjenko, als onderminister van Binnenlandse Zaken verantwoordelijk voor veiligheidszaken in Zuid-Rusland, bracht een inspectiebezoek aan Tsjetsjenië. Een ander prominent slachtoffer was generaal Nikolaj Goridov, plaatsvervangend commandant van de troepen van het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken. Volgens sommige Russische woordvoerders is de helikopter met een luchtdoelraket neergeschoten door Tsjetsjenen, volgens anderen leek het op een ongeluk. Enkele maanden geleden werd in Tsjetsjenië een helikopter met onder anderen twee generaals neergeschoten; tot nu toe is onduidelijk of het toen om een militaire actie van de Tsjetsjenen ging of om een ongeluk.