Meer protesten asielzoekers in Australië

Protestacties onder asielzoekers tegen het asielbeleid van de Australische regering zijn dit weekeinde overgeslagen van een asielzoekerscentrum in Woomera naar drie andere asielzoekerscentra. In vier van de zes opvangkampen worden hongerstakingen gehouden. Elf kinderen zouden met zelfmoord hebben gedreigd. Honderden sympathisanten demonstreerden gisteren in Sydney om hun ongenoegen over het regeringsbeleid te tonen. Ook de VN en mensenrechtenorganisaties hekelden dit weekeinde het asielbeleid van Australië. De Australische premier John Howard zei vanochtend het beleid van de regering niet te zullen veranderen. ,,Mensen in dit soort omstandigheden maken vaak dreigementen en ik denk dat het belangrijk is dat mensen in mijn positie dat begrijpen'', zei hij. De acties begonnen dertien dagen geleden in Woomera. De asielzoekers, voornamelijk Afghanen, naaiden hun monden dicht en dronken schoonmaakmiddelen uit protest over hun behandeling.