Jeugdjournaal: 1.5 miljoen kijkers

Naar het interview van het Jeugdjournaal met kroonprins Willem-Alexander en Máxima hebben gisteravond 1.550.000 mensen gekeken. Dat heeft de dienst Kijk- en Luister Onderzoek van de NOS becijferd. Normaal kijken 530.000 Nederlanders van zes jaar en ouder op zondagavond naar deze jeugdrubriek. Het programma van gisteren was de meestbekeken uitzending van het Jeugdjournaal sinds het uitbreken van de Golfoorlog (1991). Toen keken bijna twee miljoen mensen. De kijkers waardeerden het gesprek met het cijfer 7,7. Normaal bedraagt de waardering voor het programma 7,4. Uit het interview bleek onder meer dat Máxima graag luistert naar muziek van Jennifer Lopez, terwijl Willem-Alexander R&B prefereert boven hiphop. Het paar verklaarde ook dat ze thuis niet van een gouden borden eten.