Hondenparadijs

Dog bakery Lost cookies staat in sierlijke letters op de etalageruit. Ik werp een blik naar binnen en zie twee hondjes op de marmeren toonbank staan smullen van een gebakje. Nieuwsgierig stap ik de tearoom voor viervoeters binnen. Voor de toonbank, op een pluchen kleed, werkt een Dalmatiër enkele roomsoezen naar binnen. ,,Rustig aan m'n jongen, anders krijg je pijn in je buik'', zegt een vrouw in bontjas tegen hem, maar in een mum zijn de soezen verdwenen.

In de vitrine staan diverse soorten gebakjes met namen als `hiding secrets' en `lost treasures'.

Als ik buiten kom, graait een zwerver in een prullenbak. Hij vist er een oude hamburger uit en duwt hem gretig in zijn mond. Groter kan het contrast niet zijn. Ik geef hem een dollar. Hij bedankt me vriendelijk.

    • Méland Langeveld