Faithless op Pinkpop

De Britse danceformatie Faithless is dit jaar een van de publiekstrekkers op het popfestival Pinkpop. De officiële website van de band (www.faithless.co.uk) meldde dit weekeinde een optreden op het festivalterrein in Landgraaf op zondag 19 mei. Pinkpop-directeur Jan Smeets vindt het jammer dat het nieuws is uitgelekt. Faithless verzorgt hoogstwaarschijnlijk het afsluitende optreden op de tweede dag van het driedaagse festival.

De afgelopen jaren bouwde Faithless een grote reputatie op als live-act. Afgelopen najaar trad de band drie keer op in een uitverkochte Music Hall in Amsterdam. Voor Pinkpop komt de groep op 7 maart nog naar Ahoy' Rotterdam.

De officiële lijst met bands die optredens geven op Pinkpop wordt op 19 februari bekendgemaakt tijdens een perconferentie in Paradiso Amsterdam. ,,Ik hoop dan twintig namen bekend te kunnen maken van bandjes die de jongeren willen horen'', aldus Smeets.