Directeur Haags Historisch naar Drents Museum

Het Haags Historisch Museum en Museum de Gevangenpoort, twee middelgrote musea in Den Haag, raken hun directeur, M. van Maarseveen,kwijt. Hij vertrekt per 1 mei naar de Stichting Drents Museum in Assen. Dat heeft het Drents Museum bekendgemaakt. Van Maarseveen (32) studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden en begon zijn carrière in 1993 bij Stedelijk Museum Het Prinsenhof in Delft. Daar was hij tussen 1993 en 1999 conservator Oranjegeschiedenis en stadsgeschiedenis. Drie jaar geleden werd hij directeur van het Haags Historisch Museum en Museum de Gevangenpoort, samen goed voor ongeveer 60.000 bezoekers per jaar. Het is nog onduidelijk wie vanaf 1 mei directeur wordt van de twee musea.

Het Drents Museum is erg tevreden over de komst van Van Maarseveen. Van Maarseveen moet de verdere professionalisering van het Drents Museum in goede banen gaan leiden.