Bergkamp scoort en krijgt ook rode kaart

Dennis Bergkamp speelde gisteren een hoofdrol in de Engelse bekerwedstrijd Arsenal-Liverpool. De Nederlander schonk zijn club in de vierde ronde van het toernooi om de FA Cup de overwinning (1-0) met een fraaie kopbal. In de tweede helft kreeg Bergkamp een rode kaart na een wilde aanval op Liverpool-verdediger Carragher. Deze moest vervolgens van het veld, omdat hij een muntstukje naar het publiek gooide. Eerder kreeg Arsenal-verdediger Keown een rode kaart, omdat hij de doorgebroken spits Owen vasthield.

Een dag eerder werd Manchester United uitgeschakeld door Middlesbrough, dat met 2-0 zegevierde. Een fout van United-verdediger Blanc leidde de eliminiatie in. Whelan van Middlesbrough profiteerde. Even later maakte Campbell 2-0. Van Nistelrooy begon op de reservebank. Een half uur voor tijd viel hij samen met Giggs in. Het aanvalsduo had geen succes.

In de Duitse competitie versloeg Schalke 04 thuis Bayern München. Het elftal van de Nederlandse trainer Stevens won met 5-1, door doelpunten van de Belgische uitblinker Mpenza, de Deen Sand, de Duitser Böhme en de Nederlanders Van Hoogdalem en Oude Kamphuis. Scholl scoorde tegen. Bayern staat nu acht punten achter op de koplopers Bayer Leverkusen, dat met 2-0 van Hansa Rostock won, en Borussia Dortmund dat met 3-1 Hertha BSC versloeg.

In de Spaanse competitie verloor Barcelona (zonder de geschorste Kluivert) thuis met 1-0 van staartclub Osasuna. Lijstaanvoerder Real Madrid speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Betis Sevilla.