Sparta geen partij voor Heerenveen

Heerenveen is de tweede helft van de competitie goed begonnen. De Friezen wonnen gisteravond in Rotterdam vrij eenvoudig van degradatiekandidaat Sparta: 4-1.

Beide ploegen hebben zich tijdens de winterstop versterkt. Bij de ploeg van trainer Rijkaard maakten Sanou (Willem II) en de Deen Conteh (Herfolge) hun opwachting, bij Heerenveen de Zweed Selakovic. Sanou maakte van het drietal de meeste indruk.

In de eerste helft was Heerenveen veel sterker, maar het veldoverwicht leverde de Friezen slechts twee kansen op. De eerste mogelijkheid betekende in de zevende minuut wel meteen de 1-0 voor Heerenveen. Allbäck schoot via Goossen raak.

Halverwege de eerste helft was alleen Väyrynen nog gevaarlijk. De Fin schoot naast. Sparta kon daar weinig tegenover stellen. De Rotterdammers misten duidelijk de creativiteit van Boukhari, die met Marokko voor de Afrika Cup speelt.

In de tweede helft leek de overwinning van Heerenveen geen moment in gevaar te komen. Sparta kwam in de 74ste minuut echter onverwacht op 1-1. Radomski haalde Bouchiba neer, waarna Van der Meer de vrije trap langs doelman Ditewig knalde. Nauwelijks twee minuten later maakte voormalig Spartaan Gerard de Nooijer 2-1 voor Heerenveen.

Kort daarna blunderde Sparta-doelman Kooiman. Hij trapte de bal in de voeten van Lurling, die scoorde: 1-3. In de slotminuut zorgde Nurmela voor de eindstand: 1-4.