Pendelen tussen Glasgow en Zeist

Dick Advocaat treedt met ingang van 1 juli als bondscoach op parttimebasis in dienst van de KNVB. Tot die datum krijgt de technisch directeur van Glasgow Rangers van zijn club de gelegenheid de selectie en coaching voor zijn rekening te nemen van het Nederlands elftal, dat voor de zomer vermoedelijk nog vier oefeninterlands speelt. Tegen Engeland (13 februari), Spanje (27 maart), de Verenigde Staten (19 mei) en mogelijk nog Mexico.

Op 1 juli volgend jaar is het contract van Advocaat bij Glasgow Rangers beëindigd en treedt hij in volledige dienst van de KNVB tot en met het EK van 2004. Als de kwalificatie mislukt, loopt zijn verbintenis echter al in november 2003 af.

Advocaat krijgt voornamelijk zeggenschap over het Nederlands elftal. Binnen zes weken zal de KNVB nog een technisch manager aanstellen die de verantwoordelijkheid krijgt over alle overige nationale teams en het Masterplan jeugdvoetbal.

Naast Willem van Hanegem is Bert van Lingen opgenomen in de technische staf van Oranje. Van Lingen, die van 1979 tot 1998 al eerder werkzaam was bij de KNVB, staat als assistent manager dit seizoen eveneens nog onder contract bij Glasgow Rangers.