Pavlov Trio

Is dit een boek plus cd of een luxueus verpakte cd? Het laatste natuurlijk, anders was `De Tafel van Pavlov' het onderwerp geweest, een gebonden boek op A-5 formaat, gevuld met kunstafbeeldingen van tafels en stoelen plus een aantal eet-recepten.

De in dit boek gestoken cd Tablemusic van het Trio Pavlov mikt op mensen die graag meer dingen tegelijk doen. Voor `luisterkokers' bezig met de bereiding van iets bijzonders lijkt het zwierige Werklied van vibrafonist Hans Hasebos een geschikte stimulans. Het laconieke So Above, So Below van pianist Albert Veenendaal verwijst mogelijk naar het gedrag van `eetspelende' peuters. Oh,oh! Daar ligt Paultjes prutje weer op het parket.

Awakening van violist Oene van Geel tenslotte past goed bij de koffie met cognac. Ja, we hebben weer teveel gegeten. Ja, de mens is in wezen slecht. Maar laatst zag ik een kistje verse vijgen.

Voor mensen met de maag op de juiste plaats is dit zeer verteerbare muziek.

Pavlov Trio: Tablemusic (Buitenkunst 011)