Onderschriftenwedstrijd

De winnaar van de foto-onderschriftenwedstrijd van vorige week heeft de smaak te pakken. Geertje Hartsuiker-Westra (Noordbergum) stuurt deze week een onderschrift van twaalf regels. De redactie van Leven &cetera waarschuwt: langer is niet altijd beter. En veel is ook niet altijd beter. Een kleine minderheid onder de honderden inzenders schiet met hagel. Drie onderschriften zijn geen uitzondering en een reeks van vijf is ook al voorgekomen.

Veel inzenders van de afgelopen week keken vooruit naar de Winterspelen in Salt Lake City in hun onderschriften bij de foto van de Finse skispringer Jussi Hautamaeki die begin dit jaar voor de grap op de grond ging liggen na afloop van een sprong voor een kwalificatiewedstrijd in Innsbruck. ,,Bij gebrek aan een skischans oefent Nederlandse schansspringer droog'', bedachten Annick en Bert Nieuwenhuize (Rolde). De Nederlandse springers moeten eind deze maand in Sapporo proberen zich te kwalificeren voor de spelen die op 8 februari beginnen. ,,Arend Glas zoekt nieuwe sport'', is van Marije Liscajet. Ook de combinatie met het aanstaande huwelijk bleek vruchtbaar, zoals in ,,Uitglijer? Ach, dat is een mening'', van Saskia Bijvoet (Amsterdam). De winnaar is T. Montizaan: ,,Prins Willem Alexander zoekt verkoeling in het olympisch dorp na zijn eerste wittebroodsweken.''