Leven &cetera

Hartelijk gefeliciteerd met de nieuwe bijlage Leven &cetera. Tot mijn spijt moet ik zeggen dat ik het heel belangrijk vind dat, ook in deze bijlage, vrouwen niet ondergesneeuwd raken.

Zo heb ik me dus helaas heftig geërgerd aan de illustraties bij het artikel over gsm in de bijlage van twee weken geleden, omdat alle geïllustreerde figuren mannelijk zijn. Terwijl we er toch niet van uit hoeven gaan dat mannen overwegend meer mobiel telefoneren dan vrouwen.

U realiseert zich wellicht onvoldoende dat vrouwen, ik ben niet de enige, dat merk ik bij gesprekken over dit onderwerp, er tabak van hebben om in de media alsmaar mannen tegen te komen. Als dat dan onnodig gebeurt, zoals in de genoemde illustraties van Kamagurka, dan vraag ik me af of u voldoende inzicht heeft in het vrouwelijke beleven van de media.

Naschrift Kamagurka: Maar het waren allemaal vrouwen!