INTERNET

Voor liefhebbers zijn er talloze internetsites over de Olympische Winterspelen in Salt Lake City. Een selectie:

Officieel De officiële site van de komende Olympische Spelen heeft een uitgebreid en actueel wedstrijdenschema, biografieën van deelnemers, informatie voor bezoekers van Salt Lake City en een online winkel met T-shirts, petten, buttons en zelfs speciale sieraden. www.saltlake2002.com of www.slc2002.org

Olympisch Comité De site van het Nederlands Olympisch Comité en de Nederlandse Sport Federatie heeft veel informatie over de Nederlandse olympische ploeg. En, ook hier, een internetwinkel. www.noc-nsf.nl

Paralympics Via bovenvermelde site van NOC*NSF kan worden doorgeklikt naar informatie over de Paralympics (7 t/m 16 maart). Hier zijn onder andere gegevens over de deelnemers te vinden. Deze informatie is ook te bereiken via www.sport.nl

Historie Op de site van het Olympisch Museum in Lausanne is een beknopte geschiedenis te lezen van de Olympische (Winter) Spelen. Handig voor echte liefhebbers is de tijdbalk met daarin alle steden die ooit Spelen organiseerden en het bijbehorende jaartal. Door op een stad te klikken verschijnt informatie over die bepaalde Spelen en de hoogtepunten.

www.museum.olympic.org

Salt Lake City Voor uitgebreide informatie over de stad is de officiële site van Salt Lake City de beste bron. Hier is een online gids voor toeristen te vinden, met informatie over openbaar vervoer en attracties. www.ci.slc.ut.us

Regionieuws Het laatste (olympische) regionieuws uit Salt Lake City (Utah) is te vinden op de site van het dagblad The Salt Lake Tribune. www.sltrib.com