Frank de Boer waarschuwt voor onderschatting

Dick Advocaat en Willem van Hanegem, respectievelijk bondscoach en assistent-bondscoach van het Nederlands elftal, zijn niet ontevreden over de loting voor de EK-kwalificatie. Nederland werd gekoppeld aan Tsjechië, Oostenrijk, Wit-Rusland en Moldavië.

,,Ik speel liever tegen Tsjechië dan tegen één van de gevestigde landen'', zei aanvoerder Frank de Boer. ,,Oostenrijk was vroeger wel een aardig voetballand, maar is een beetje in het slop geraakt.'' De Boer waarschuwde wel voor onderschatting. ,,Tegen landen als Wit-Rusland en Moldavië kun je het thuis wel heel moeilijk krijgen. Dat hebben we in het verleden al eens ervaren. We zullen heel geconcentreerd en attent moeten spelen.'' Van Hanegem vond speculeren over het resultaat van de loting niet interessant: ,,Ik ga daar niet moeilijk over doen'', sprak de Kromme. ,,Je kunt er over zaniken, maar we zien het wel als we tegen die landen spelen. Als je zo nodig goed wilt voetballen, moet je van ze winnen.''