Slachting

Mijn vriendin gaat met haar zuster winkelen. Bij het parkeren rijdt ze een poes aan. Het dier – een langharige angora – is dood. Wat nu? Ze besluiten de dode kat na het winkelen naar het politiebureau te brengen. Ze doen haar in een plastic tas. De tas draagt de initialen van een chique kledingmerk.

Waar moeten ze die laten? Nee, niet in de auto. Ze zetten de tas ernaast, uit het zicht. En gaan op stap. Maar als ze nog even omkijken, zien ze een vrouw bij de auto staan. Schichtig pakt ze de tas en voegt die bij haar inkopen.

De dames besluiten haar te volgen. De achtervolging eindigt in de cafetaria van Vroom & Dreesmann. De vrouw drapeert haar spullen om zich heen, bestelt koffie en laat een hand in de plastic tas glijden. Maar haar beweging stokt, haar mond valt open. Ze haalt haar hand terug, ziet dat die onder het bloed zit en valt flauw.