Ramsj

Enzo Sellerio: A Photographer in Sicily. Gebonden, The Harvill Press 1996, van E61,– voor E26,75. Roelants Nijmegen.

Enzo Sellerio was een van de voormannen van de Italiaanse reportage-fotografie die in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw tot grote bloei kwam. De honderdzestig zwartwitfoto's in dit boek stammen allemaal uit die tijd, en geven tezamen een fraai portret van Sellerio's geboorte-eiland Sicilië: het ruige landschap, de schilderachtige dorpjes en steden (Palermo), en bovenal het uitbundige leven op straat en in de cafés.

Bij boekhandel Roelants in Nijmegen is eveneens te vinden: Kerken van Cuypers in oude ansichten van Jan Jongepier, een bescheiden maar aardig eerbetoon aan de katholieke architect die Nederland in de tweede helft van de negentiende eeuw met zijn neogotische kerkgebouwen overspoelde. Van E15,66 voor E6,14.