Ramsj

Rocky Maffit: Rhythm & beauty. The art of percussion. Gebonden (met cd), Watson-Guptill Publications 1999, van E41,29 voor E18,10. De Boekenmarkt Den Haag.

Prachtig boek over de uitgebreide en zeer afwisselende familie van de slaginstrumenten, geschreven door de Amerikaanse componist en slagwerker Rocky Maffit. Meer dan vijftig instrumenten komen aan bod, waaronder de gong, de Braziliaanse berimbau, de triangel en de gamelan (zogeheten tonale slaginstrumenten), de Indiase tabla, de Afrikaanse djembe en conga, de Japanse taiko en een aantal moderne instrumenten zoals de waterfoon die met zijn, ijle, hoge tonen vaak in horrorfilms te beluisteren valt. Boek gaat vergezeld van een cd: vijftien composities boordevol slagwerk, met onder meer een verrassende uitvoering van Hello Goodbye van de Beatles.