Ramsj

Robert Massie: Dreadnought. Britain, Germany and the coming of the great war. Paperback, Ballantine Books 1992, van E24,23 voor E9,98. The American Book Center Amsterdam.

Lijvige studie over de betrekkingen tussen Engeland en Duitsland in de dertig jaar die aan de Eerste Wereldoorlog voorafgingen. Ruim aandacht voor de vele kleurrijke hoofdrolspelers: koningin Victoria en haar `Bertie', de jonge, ambitieuze Winston Churchill, admiraal Von Tirpitz, kanselier Bernhard von Bülow, en de excentrieke Engelse admiraal Jacky Fisher, de man die de Britse marine reorganiseerde en het eerste moderne slagschip – de H.M.S. Dreadnought – liet bouwen. Ook bij The American Book Center: Battle Cry of Freedom van James McPherson, een inmiddels klassieke, in 1988 met de Pulitzer Prize bekroonde studie over de Amerikaanse burgeroorlog. Van E24,91 voor E9,98.