Popfestival Glastonbury gaat toch door

Het omstreden festival van Glastonbury, het grootste openluchtevenement van Europa, mag dit jaar alsnog doorgaan op een nieuwe vergunning met strikte veiligheidsvoorwaarden. Dat heeft het lokale bestuur gisteren besloten. Vorig jaar werd het festival afgelast uit vrees voor dodelijke ongelukken, nadat in 2000 100.000 niet-betalende bezoekers waren binnengedrongen op het `Britse Woodstock'. Michael Eavis, de boer in het West-Engelse graafschap Somerset die het festival voor jonge en bejaarde rock-, pop- en New Age-fans sinds 1970 organiseert, gaat twee miljoen pond (3,2 miljoen euro) extra uitgeven aan hekken, wachttorens en beveiligingspersoneel. Het festival, dit jaar van 28 tot 30 juni, is drie keer eerder afgelast, onder meer om nieuw gras te laten groeien op de plek waar elke zomer modderbaden ontstaan.