Pakistan bezorgd na geslaagde Indiase rakettest

India heeft vandaag een proef genomen met een raket voor de middellange afstand. De Agni-raket werd afgeschoten van de basis Chandipur aan de Indiase oostkust. De Agni-raket is ontworpen om een nucleaire te dragen. De proef van vandaag was bedoeld om ,,de geloofwaardigheid van Indiaas nucleaire afschrikking verhogen'', aldus de Indiase regering in een verklaring. India heeft altijd gezegd dat het nooit als eerste een kernwapen zal gebruiken. De proef komt op een moment dat de spanning tussen India en het buurland Pakistan nog altijd zeer groot is. Beide kernmachten hebben een grote troepenmacht aan de grens samengetrokken. Pakistan verklaarde in een reactie dat de proef de stabiliteit in de regio bedreigt. De Indiase premier, Vajpayee, zei in een reactie dat de test de ,,veiligheid'' van zijn land diende.