Kou uit de lucht bij Free Record

Het mysterieuze beleggingsvehikel Southside Property Developments verkoopt vandaag zijn belang van omstreeks 10 procent in Free Record Shop. Bestuursvoorzitter van de platenketen H. van Breukhoven heeft vanmorgen een telefonische toezegging gekregen van R. van de Putte, een Haagse vastgoedmagnaat die banden heeft met de investeerder.

Van de Putte, die Breukhoven bestempelt als een `kennis', was vanmorgen zelf niet bereikbaar voor commentaar. Breukhoven zegt verrast te zijn over de actie van zijn kennis. ,,Ik heb hem notabene een week geleden nog gezien op een nieuwjaarsborrel. Toen heeft hij niets verteld over zijn plannen met mijn onderneming.''

Breukhoven maakte in december vorig jaar bekend Free Record Shop van de beurs te willen halen. De oprichter biedt een prijs van 15,25 euro per aandeel, destijds een premie van circa 60 procent boven de beurskoers.

Breukhoven vermoedt dat Van de Putte een hogere prijs trachtte te bedingen. De oprichter van de platenketen heeft 95 procent van de aandelen nodig om de onderneming van het koersenbord af te krijgen. Meldt Southside haar pakket niet aan, dan lukt dat niet. Breukhoven zegt geen enkel moment overwogen te hebben de prijs per aandeel te verhogen. ,,Ik bied een hele goede prijs.''

Southside Property Developments is een op het Kanaaleiland Guernsy gevestigd fonds. Het Britse eiland is een belastingparadijs. Southside heeft een belang in een bedrijf van Van de Putte.

Breukhoven zegt niet gelukkig te zijn met de werkwijze van Van de Putte. ,,Ik had liever gehad dat hij direct naar mij toe was gekomen. Ik heb afgesproken volgende week een borrel met hem te gaan drinken. We moeten deze zaak maar eens bespreken.''