Geen kort geding tegen Máxima

Het kort geding tegen Máxima Zorreguieta gaat voorlopig niet door. Volgens H. Loonstein, advocaat van betrokkene G. van der Bent, zijn beide partijen weer in gesprek over de afwikkeling van het ongeval op 18 oktober vorig jaar. Als blijk van goede wil zegt de raadsman voorlopig af te zien van de procedure. Of er een schikking wordt getroffen wil hij niet zeggen.

Loonstein kondigde het kort geding vorige week aan. Daarin wilde hij 50.000 euro schadevergoeding eisen van de aanstaande vrouw van kroonprins Willem-Alexander, vooruitlopend op een definitieve schaderegeling.

In het proces-verbaal dat de Haagsche Courant in haar bezit heeft, zegt Máxima dat zij de auto van Van der Bent ,,in een flits'' zag aankomen. ,,Ik schrok en liet mijn gaspedaal los. Vrijwel op hetzelfde moment reed deze auto met de voorzijde tegen (...) mijn auto aan.''

Over de ,,situatie ter plaatse'' wordt vermeld dat sprake is van een ,,gelijkwaardige kruising''. Eveneens wordt ,,bevestigd dat hier geen sprake is van een uitrit''.

Van den Bent zegt geweten te hebben dat de door hem ingereden weg is afgesloten voor alle motorvoertuigen, met uitzondering van op het bord genoemd bestemmingsverkeer. ,,Ik kan me herinneren dat er bebording staat voorzien van een onderbord `met uitzondering van bestemmingsverkeer'.'' Beide bestuurders droegen geen autogordel tijdens het ongeval. Máxima had als gevolg van het ongeluk last van nek- en rugklachten en consulteerde daarvoor haar huisarts.

In het verslag wordt naar Máxima verwezen als Leila van den Bosch, geboren 21 september 1964 in Den Haag. Máxima werd geboren op 17 mei 1971 in Buenos Aires, zo staat vermeld in het aanvullend proces-verbaal. Daarin wordt ook de reden voor het gebruik van een alias aangegeven. ,,De kans bestond dat er voor dit incident meer dan normale belangstelling van niet-betrokken medewerkers van korps Haaglanden zou ontstaan.''