A4-krant over monarchie

Op de websites voor scholieren en docenten van NRC Handelsblad kan vanaf vandaag gratis een speciale `A4-krant' worden gedownload over de monarchie. De krant verschijnt in het kader van `het huwelijk' op 020202. De krant kan worden gebruikt in lessen en bij opdrachten voor leerlingen in de hoogste klassen van havo en vwo.

NRC Handelsblad brengt dit schooljaar vijf van deze `A4-kranten'. Eerder verschenen edities over debatteren en over de introductie van de euro. Nog op stapel staan afleveringen over 400 jaar VOC (Verenigde Oost-Indische Compagnie) en de Tweede-Kamerverkiezingen.

De onderwijssites van NRC Handelsblad http://scholieren.nrc.nl/ en http://docenten.nrc.nl/ bieden actuele informatiebronnen voor scholieren en docenten. Wekelijks verschijnen speciaal voor het onderwijs bewerkte artikelen uit de krant, die kunnen worden gebruikt bij opdrachten en werkstukken.

Voor alle vakken in het `studiehuis' zijn opdrachten en lijsten met informatiebronnen beschikbaar. NRC Handelsblad werkt hierbij samen met de redactie van www.stepnet.nl van de educatieve uitgeverij Thieme Meulenhoff.

    • de Hoofd