Zwolle heeft tekort van 600.000 euro

FC Zwolle heeft een financieel tekort van ongeveer 600.000 euro. Dit heeft voorzitter R.van Vliet van de eerstedivisieclub gisteravond gezegd. De gemeenteraad van Zwolle sprak over een garantiestelling voor de club en de voorgenomen nieuwbouw of grootschalige verbouwing van het stadion.

Op 4 februari besluit de gemeenteraad over een garantiestelling van in totaal 900.000 euro. Als die wordt afgewezen, verwacht de voorzitter van de KNVB geen licentie voor het nieuwe voetbalseizoen te krijgen.

Het noodlijdende FC Zwolle heeft de afgelopen twee jaren geen spelers kunnen verkopen. Verder zijn de personeelskosten gestegen door een premiestelsel, dat is gekoppeld aan wedstrijdresultaten en de ranglijstpositie. Er is ook geïnvesteerd in de jeugdopleiding. De baten uit sponsoring en recettes vielen tegen.

De voorgenomen nieuwbouw of verbouwing van het stadion van FC Zwolle zorgt volgens voorzitter Van Vliet voor een financiële opleving, door de toename van sponsors en bezoekers. Over de stadionplannen besluit de gemeenteraad op 25 februari. De garantiestelling moet enkele jaren na de oplevering van het nieuwe stadion zijn afgebouwd.