Respijt voor MVV van voetbalbond

De KNVB heeft het noodlijdende MVV iets meer respijt gegeven om de financiële huishouding op orde te krijgen. Formeel moest de Maastrichtse voetbalclub uiterlijk gistergmiddag in Zeist aantonen dat een bedrag van 1,36 miljoen euro vrij ter beschikking was. Die termijn haalde MVV niet. ,,Zowel de KNVB als MVV is ervan overtuigd dat een oplossing in het verschiet ligt'', zegt een woordvoerder van de KNVB. ,,Daarom zijn we bereid de ontwikkelingen nog even af te wachten. Maar het mag geen weken meer gaan duren.'' MVV ging eerder deze maand in beroep tegen het besluit van het bestuur betaald voetbal van de KNVB om de proflicentie in te trekken wegens de slechte financiële situatie. De beroepscommissie van de KNVB is bereid deze beslissing te vernietigen, als de Limburgse club tijdig bewijst weer over voldoende financiële middelen te beschikken.