Moeder Rowena terug in Nederland

Wanda Rikkers, moeder van Rowena, het zogenoemde `meisje van Nulde, is gisteravond overgebracht van Spanje naar Nederland. Ze is opgesloten in een politiebureau in Amsterdam. De 25-jarige moeder wordt samen met haar vriend Mike J. verdacht van moord of doodslag op haar dochter.

De vrouw is na aankomst in Nederland voorgeleid aan de hulpofficier van justitie in Zutphen en onmiddellijk verhoord. Vandaag wordt zij opnieuw verhoord door het rechercheteam dat de zaak van Rowena Rikkers onderzoekt. ,,Dit is voor ons een cruciale fase'', zei persofficier Jan Buttinger vanochtend. ,,Daarom kunnen wij nog niets naar buiten brengen.'' Wanda Rikkers mag voorlopig met niemand contact hebben, behalve met haar advocaat en de reclassering. Morgen moet ze verschijnen voor de rechter-commissaris. Die beslist of ze in bewaring wordt gesteld.

Het rompje van Rowena Rikkers werd op 27 augustus in het water bij Strand Nulde gevonden. Een paar dagen later werd haar hoofdje gevonden bij de Nieuwe Waterweg. Een handje van het meisje lag in het Veluwemeer bij Harderwijk. Door middel van een reconstructie van het hoofdje werd de identiteit van het meisje vastgesteld. De moeder en haar vriend werden op 18 december aangehouden in het Spaanse Murcia. De 32-jarige Mike J. werd al eerder naar Nederland overgebracht.