`Iran achter geweld Hezbollah in Z-Libanon'

De Israëlische minister van defensie Benjamin Ben Eliezer ziet de hand van Iran in de zware beschietingen gisteren door Hezbollah op Israëlische militaire posities langs de grens met Libanon. Na drie maanden rust langs de grens kwam de fundamentalistisch-shi'itische organisatie Hezbollah in actie om wellicht de onder druk staande Palestijnen de helpende hand te bieden. Israëlische vliegtuigen bombardeerden stellingen van Hezbollah in Zuid-Libanon en ook Israëlische tanks openden het vuur daarop. Israël is beducht voor het openen van een front tegen Hezbollah dat kan uitlopen op militaire verwikkelingen met Syrië. Volgens Israëlische militaire kringen is Hezbollah zwaarder dan ooit door Iran bewapend. Hezbollah verklaarde tot de aanval te zijn overgegaan in reactie op 3670 Israëlische schendingen van de Libanese soevereiniteit, in de meeste gevallen door Israëlische gevechtsvliegtuigen die boven Libanon patrouilleren. Gisteren opende Hezbollah in eerste instantie het vuur op onbemande Israëlische spionagevliegtuigjes.