Frankrijk

Eigentijdse kunst

Ludiek, ontspannen, levendig, een beetje trash, met een voorkomen dat het midden houdt tussen een verwaarloosde buitendienst gestelde fabriek en een atelier van een kunstenaar in New York: van nu af aan heeft Frankrijk een informele plaats van 3.500 m2 gewijd aan de kunst van nu. Die kunst is te vinden in de rechtervleugel van het Palais de Tokyo (1927), tegenover het Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris. Deze `Site de création contemporaine' heeft niets te maken met een officieel museum. Het is een soort `showroom' met tijdelijke, grotendeels interactieve, exposities van de internationale stromingen zonder permanente collectie. Nog een breuk met de traditie: de revolutionaire openingstijden: 12u tot middernacht. De bewakers zijn tegelijkertijd goed geschoolde gidsen, zegeheten `médiateurs'.

Site de création contemporaine gratis t/m 26 jan in Palais de Tokyo, 13, Avenue du Président-Wilson, Parijs, dag beh ma 12u-middernacht. Inl 033-147235401 en www.palaisdetokyo.com.

Meer buitenland op volgende pagina