Excuses Tyson voor vechtpartij

De Amerikaanse bokser Mike Tyson heeft zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag van dinsdag in New York tijdens een persconferentie voor zijn partij tegen de Engelse wereldkampioen Lennox Lewis. Tyson viel zijn aanstaande opponent aan. Daarna ontstond een massale vechtpartij. ,,Ik zal het vechten voortaan bewaren voor in de ring'', zegt Tyson op de website van de BBC. De Amerikaan moet zich komende dinsdag voor de atletencommissie van Nevada voor zijn gedrag verantwoorden. Daar zal beslist worden of hij een licentie krijgt voor de partij tegen Lewis op 6 april in Las Vegas. In 1997 kreeg Tyson al een schorsing opgelegd, toen hij zijn tegenstander Evander Holyfield in het oor had gebeten. Tyson: ,,Ik kwam naar New York om het gevecht te promoten. Ik ben geen rolmodel. Ik werd uitgedaagd door iemand uit het publiek en wilde mezelf verdedigen. Maar ik bied mijn excuses aan de mensen aan die ik heb beledigd. Ik zal voortaan alleen in de ring mijn vuisten laten spreken.''