EN VERDER

Marinus van der Schelde

Aquarellen en tekeningen van planten, landschappen en boerderijen, maar ook afbeeldingen van het de anatomie van insecten. Onder de titel Tussen kunst en wetenschap is vanaf 25 januari in Wageningen het werk te zien van Marinus van der Schelde. Deze autodidact werkte in de oorlog als `broodschilder' in Zeeland, waar hij vooral boerderijen en dieren schilderde. Later vertrok hij naar Wageningen en bestudeerde hij op de Landbouwhogeschool het inwendige van insecten om die vast te leggen op collegeplaten ten behoeve van studenten.

Tussen Kunst & Wetenschap. Van 25 jan t/m 12 mei. Open tot 1 apr di t/m za 12-16u, zo 13-16u. Na 1 apr di t/m za 11-17u, zo 13-17u. Inl 0317-421436 of ww.casteelsepoort.nl

Kunsttaxatie

Als onderdeel van de activiteiten bij de expositie Dick Ket De martelaar van het marterhaar worden particulieren in de gelegenheid gesteld op 27 januari moderne en hedendaagse kunst te laten taxeren in het Museum voor Moderne Kunst Arnhem. Er zijn dan taxateurs van veilinghuis Sotheby's aanwezig om informatie te geven over door het publiek meegebrachte schilderijen, tekeningen, aquarellen en sculpturen en de waarde te schatten.

Taxatie moderne en hedendaagse kunst. Zo 25 jan van 11-16u. Museum voor Moderne Kunst Arnhem. Entree voor het museum is 6 euro (MJK 1 euro). Inl 026-3512431

Fiets Vakantie Beurs

Voor de 20ste maal kunnen liefhebbers van fietsvakanties nieuwe ideeën opdoen tijdens de Fiets Vakantie Beurs Nederland in Nieuwegein. Ruim 50 standhouders geven voorlichting over fietsreizen, kleding, tassen, fietskaarten etc. Verder zijn er gratis demo's en kan de de bezoeker bij FietsFitExperience zich voorbereiden op een actieve vakantie: cardio-fitness, inline-skaten of indoor-fietstrainen.

Fiets Vakantie Beurs Nerderland. Sportcomplex Merwestein in Nieuwegein. Za 26 en zo 27 jan van 10-17u. Entree E10 tot 12 jr E3,50. Inl www.fietsvakantiebeurs.nl