De Beatles

Met plezier heb ik het stukje over de flowershop gelezen (9 januari). Maar op het drumstel van Ringo Starr stond niet `Ludwig' wegens het klooster in Limburg. Ludwig is gewoon een merknaam. Ludwig is een bekende Amerikaanse fabriek van (ook dure) drumstellen. Een paar jaar geleden is de (fabfour) vierdelige Beatleset weer in productie genomen. Toen de Beatles hun eerste optreden in Amerika hadden, heeft de fabriek speciaal voor Ringo eenmalig een snarendrum gemaakt en hem dat aangeboden.

Ringo wilde eigenlijk zoals elke Europese rockdrummer een Premier drumstel kopen, maar werd omgepraat door zijn plaatselijke muziekhandelaar. Op dat moment wist hij nog niet eens van het bestaan van het klooster Sint Ludwig in Vlodrop en de maharadja. Het opvallende vierdelige grijze drumstel werd al gebruikt toen zij net bekend werden. De problemen, de goeroes en Sint Ludwig kwamen daarna.