Bonden in conflict met Polynorm

De onderhandelingen tussen Polynorm en de vakbonden over een sociaal plan zijn gisteravond op niets uitgelopen. Volgens de bonden heeft de directie alle eerder besproken regelingen voor de honderden ontslagen werknemers ingetrokken. ,,We zijn verbouwereerd'', lieten de gezamenlijke vakbonden, waaronder FNV Bondgenoten, CNV Bedrijvenbond, GMV en De Unie, weten die nu voor volgende week acties aankondigen. Sinds november vorig jaar wordt er over een sociaal plan gesproken. Bij de Polynorm-vestigingen in Zaandam (Bruynzeel, keukens en deuren) en Bunschoten staan in totaal vijfhonderd banen op de tocht. Volgens de vakbonden was al in eerdere onderhandelingsrondes overeenstemming bereikt over bemiddeling naar ander werk en een ouderenregeling. Die afspraken zouden door de directie nu weer van tafel zijn gehaald.