Nederlandse remake van `Fucking Åmål'

Al ruim twee jaar bereiden producenten Hanneke Niens en Anton Smit (ID&DTV) een Nederlandse remake voor van de Zweedse succesfilm Fucking Åmål (Lukas Moodysson, 1998) over lesbische kalverliefde in de diepste provincie. Het plan was veel ouder dan de recente oproep van filmintendant Jean van de Velde om Nederlandse versies van Europese hitfilms te vervaardigen. Scenariste Paula van der Oest schreef een scenariobewerking, die geregisseerd zal worden door debutante Pascale Simons.

Niens zegt dat met indiening van een subsidieaanvrage gewacht werd totdat de juiste hoofdrolspeelsters gevonden waren: ,,Er is bijna geen school in Nederland waar niet een of meer meisjes auditie hebben gedaan.` De keuze zou inmiddels gemaakt zijn en de opnamen moeten plaats vinden in de omgeving van Ommen en Dalfsen. Volgens de producente is er nog geen Nederlandse titel, en is de mogelijkheid Fucking Ommen inmiddels verworpen.