Laurus uit Van Nelle

Supermarktconcern Laurus vertrekt ,,binnen afzienbare tijd'' uit de Van Nelle Ontwerpfabriek. Daarvoor heeft de Rotterdamse rechtbank gisteren toestemming gegeven. De maatschap achter de oude fabriek in Rotterdam had een kort geding tegen huurder Laurus aangespannen om het vertrek te voorkomen.

Laurus kondigde begin 2001 aan de drie hoofdkantoren samen te voegen in de markante Van Nelle Ontwerpfabriek. In totaal ging het om circa 500 mensen, van wie de eerste groep van 280 werknemers al werd overgeplaatst. Na het debacle met de ombouw van alle Laurus-filialen tot de Konmar-formule draaide de Laurus-directie ook de kostbare plannen voor verhuizing naar het Van Nelle-gebouw terug. Nu de rechter toestaat dat Laurus de fabriek verlaat, keren de werknemers terug naar hun kantoren in Amersfoort, Den Bosch en Helmond. Van het kantooroppervlak van 37.000 vierkante meter nam Laurus meer dan de helft voor z'n rekening.