Landis ruziet met bestuurder Datelnet

Landis ligt overhoop met Imtech-dochter Datelnet. Datelnet-bestuurder Rob van Straten, tot 1 september vorig jaar werkzaam als adjunct-directeur bij Landis, heeft zich volgens de laatste niet gehouden aan zijn concurrentiebeding. Landis en Datelnet zijn beide actief als aanleggers van telecominfrastructuur.

In een kort geding eiste Landis gisteren dat Van Straten tot 1 maart niet zal opereren als bestuurder bij de concurrent. Van Straten werkt al sinds 1 december bij Datelnet. ,,Het is een beetje een late reactie, maar wij kwamen er pas onlangs achter dat Van Straten bij Datelnet aan de slag is. Toen hij vertrok was niet duidelijk wie zijn nieuwe werkgever zou worden'', zegt financieel-directeur John Bus van Landis. ,,Wij sluiten met al onze medewerkers concurrentiebedingen af.''

Van Straten is verbaasd over de actie van zijn vorige werkgever. ,,Ik had dit in mijn wildste dromen niet durven dromen.'' Van Straten begon naar eigen zeggen bij de distributieactiviteiten van Landis toen hij een concurrentiebeding afsloot. ,,Maar daarna ben ik twee keer van functie gewisseld, waardoor mijn werk inhoudelijk veranderde. Daarvoor heb ik nooit concurrentiebedingen ondertekend'', zegt Van Straten. Hij heeft zich bij Landis onder meer bezig gehouden met de integratie van Detron in Landis.

    • Philip de Wit