Houwer wil film met Verhoeven

Filmproducent Rob Houwer zegt voor het eerst sinds De vierde man (1984) weer een film met regisseur Paul Verhoeven te gaan maken. Volgens Houwer gaat de 63-jarige regisseur volgend jaar voor zijn productiemaatschappij Nedfilm een Duits-Europese coproductie regisseren. Het budget gaat tussen de 35 en 40 miljoen euro bedragen.

De productie zou Verhoevens eerste Europese film zijn sinds hij in 1985 naar de Verenigde Staten vertrok. In Hollywood regisseerde de Nederlander kassuccessen als Robocop, Total Recall, Basic Instinct en Hollow Man.Behalve dat het verhaal in Duitsland (jaren dertig) speelt, wil de filmproducent nog niets kwijt over het initiatief. Hij ontkent stellig dat het om een biografie van Adolf Hitler zou gaan, een project dat regelmatig als mogelijk nieuwe film van Verhoeven is genoemd.

Houwer en Verhoeven maakten tussen 1971 en 1983 samen vijf succesvolle films, waaronder Turks Fruit en Soldaat van Oranje, Verhoeven heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hun samenwerking op financiële twisten stuk liep. Houwer stelt echter dat het tweetal weer een ,,bestendige relatie'' heeft. ,,We zijn altijd bevriend gebleven'', beklemtoont de producent.

Paul Verhoeven was niet bereikbaar voor commentaar op de aankondiging door Houwer van een hernieuwde samenwerking