Vader kleuter hééft `niets gedaan'

Kan een jongetje van 4 jaar een 43-jarige man bedreigen? Volgens de 43-jarige man zelf wél. Beheerder Pichot van sporthal de Vrijstad in Culemborg deed aangifte bij de politie: een kleuter van vier had hem uitgescholden na een waarschuwing dat het jochie niet op de garderobe-rekken mocht klimmen.

Pichot moest ,,zijn smoel houden'', omdat er ,,anders klappen vielen'', zou het jongetje hebben gezegd. Daarop zegt de beheerder de moeder te hebben aangesproken, die het kind in bescherming nam en waarschuwde dat haar man langs zou komen. Die kwam ook, ongeveer drie kwartier later. Volgens Pichot sloeg de vader hem in het gezicht en stompte hem tegen het hoofd, en dreigde hij dat hij terug zou komen als de beheerder aangifte deed.

Pichot dééd aangifte, maar volgens de vader van het jongetje ,,klopt niets van het verhaal van de beheerder''.

In zijn woonwagen op een kamp in Culemborg geeft H. Kortland zijn versie van de gebeurtenissen. Ja, hij is donderdagavond verhaal gaan halen bij de beheerder, die ,,tekeer gegaan was tegen mijn zoontje'', die in het sportcomplex proeflessen taekwando volgde. Maar: ,,Ik heb niets gedaan. Toen hij naar me toe kwam, weerde ik af. Hij liep tegen mijn arm en viel op de grond.''

Vanochtend is H. Kortland door de politie verhoord. Volgens een woordvoerder beschuldigde hij de medewerkers die hem verhoorden van partijdigheid. Vervolgens wilde hij zelf aangifte doen, omdat Pichot zijn zoon geslagen zou hebben.

Vanwege de eerdere beschuldiging van partijdigheid hebben de medewerkers die aangifte niet persoonlijk aangenomen. Zij hebben Kortland doorverwezen naar collega's.

De politie weet van geen problemen met de beheerder. Ook een gemeentewoordvoerster beschouwt de ruzie als een incident: ,,We denken nu wel na hoe we de veiligheid van ons personeel kunnen garanderen. We willen voorkomen dat zoiets nog een keer gebeurt.'' Pichot zelf wil geen commentaar geven: ,,De gemeente zoekt uit wat er moet gebeuren.''

Het vierjarig jongetje, Piet Kortland, die gisteren vrolijk in de gang achter de poppenwagen liep, gaat voorlopig niet naar zijn taekwando-lessen. ,,Die durft niet meer'', zegt zijn moeder.