TV-drama over Hitlers leven

Het Amerikaanse televisiestation CBS ontwikkelt een televisieserie over Adolf Hitler. Volgens het Amerikaanse vakblad Variety zal het vierdelige drama gebaseerd zijn op de gezaghebbende biografie van Ian Kershaw: Hitler 1889-1936 Hubris. Het programma is momenteel in productie zal eind dit jaar of begin volgend jaar worden uitgezonden. Volgens producent E. Gernon zal het een verhaal worden over een `anti-held' en zal Hitlers karakter centraal staan. Ook zal de serie laten zien hoe een deel van de Duitse samenleving Hitler tot de macht liet komen. CBS streeft volgens hem naar een historisch correct en niet naar een sensationeel verhaal. Gernon zegt dat het werk van Kershaw daar garant voor staat en dat de historicus zich moeilijk liet overhalen tot een verfilming door een Amerikaans tv-station.