Mannen vast voor slopen flitspalen

Tien mannen in de leeftijd van 18 tot 49 jaar zijn de afgelopen weken aangehouden omdat zij met grof geweld een flitspaal in Kootwijkerbroek (gemeente Barneveld) hebben vernield. De mannen trokken ook een paal met radarapparatuur om in Harskamp. Alle verdachten komen uit de omgeving van Ede. Dat heeft een woordvoerder van de politie West-Veluwe Vallei meegedeeld. De mannen hebben volgens de politie beloofd dat zij de schade van bijna 55.000 euro zullen vergoeden. In Kootwijkerbroek was een flitspaal geplaatst op verzoek van omwonenden, die vinden dat er veel te hard door het dorp wordt gereden. Enkele van de aangehouden mannen behoren tot de omwonenden. De verdachten openden de kast op de paal, sloegen de apparatuur met een moker kapot en vernielden de installatie met een graafmachine.