Eén rollade a.u.b.

Aanhoudend geklepper van het kattenluik maakt me nieuwsgierig. Verdedigt mijn kat zijn toegangspoort? Het is daar vaker een strijd op leven en dood. Ik zie een homp vlees halverwege het luikje steken. Ditmaal geen rivaliserende kat, maar een rollade. Ik kijk naar buiten en zie mijn kat zijn zojuist gevangen prooi naar binnen wurmen. Wat een gevaarte! Waar heeft hij die rollade vandaan?

Ik verlos de kat uit zijn worsteling door de deur te openen. Trots komt hij met zijn buit naar binnen gestrompeld. Ik wrik het los en hij kijkt me verongelijkt aan.

Even later gaat de bel. De oude dame van twee huizen verder staat voor mijn deur. Volgens haar kwam de kat door het bovenraampje binnen, viste de rollade uit de pan, klauterde terug en klom daarna over de schutting. Het was pure pech dat ze hem bij het beklimmen van de schutting betrapte.