Drie Nederlandse kunstenaars naar Documenta

Beeldend kunstenaars Constant Nieuwenhuys (1920), Meschac Gaba (1961) en Mark Manders (1968) zullen Nederland vertegenwoordigen op de elfde Documenta, de internationale kunstmanifestatie die elke vijf jaar plaatsvindt in de Duitse plaats Kassel. Dat meldt de Mondriaan Stichting, die de Nederlandse bijdragen financieel ondersteunt en die voor de drie genoemde kunstenaars aanvragen voor een financiële bijdrage heeft ontvangen.

,,Er kunnen nog meer aanvragen komen'', zegt directeur Gita Luiten van de Mondriaan Stichting. ,,De selectie is nog lang niet rond. De definitieve namenlijst voor de Documenta wordt meestal pas vlak van tevoren bekendgemaakt, zodat de organisatoren zich zolang mogelijk kunnen opriënteren.'' De elfde Documenta duurt van 8 juni tot 15 september, en staat onder leiding van tentoonstellingmaker Okwui Enzor (1963).