Van Bommel beste speler 2000-2001

Mark van Bommel van PSV is de speler van het voetbalseizoen 2000-2001. De voetbalwereld heeft de international gisteravond in Zeist gekozen tijdens de zeventiende verkiezing van de spelersvakbond VVCS.

De middenvelder Van Bommel nam de prijs in ontvangst van Bert van Marwijk, de coach van Feyenoord die zijn schoonvader is.

De andere twee genomineerden voor speler van het seizoen waren verdediger Kevin Hofland (PSV) en middenvelder Paul Bosvelt (Feyenoord). De voetbalwereld koos Ronald Waterreus (PSV) tot beste doelman van het vorige voetbalseizoen. De Limburger won de verkiezing tegen Harald Wapenaar (FC Utrecht) en Gabor Babos (NAC).

Thomas Buffel (Excelsior) werd door zijn collega's uitgeroepen tot beste speler van de eerste divisie. Fred van der Hoorn en Arnold Scholten (beiden FC Den Bosch) waren eveneens genomineerd.

Martin Jol (RKC Waalwijk) verwierf verrassend de prijs van trainer van het seizoen. De Scheveninger kreeg meer stemmen dan Erik Gerets (PSV) en Sef Vergoossen (Roda JC), die in tegenstelling tot Jol wel een prijs wonnen; kampioen en Europees voetbal.

NEC werd eveneens verrassend club van het seizoen 2000-2001. De Nijmeegse voetbalclub kreeg meer stemmen dan FC Utrecht en FC Zwolle.

Rafael van der Vaart (Ajax) werd uitgeroepen tot het talent van het afgelopen seizoen. Theo Janssen (Vitesse) en David Mendes da Silva (Sparta) waren de andere genomineerden.