Monotheïsten confereren

In de Egyptische stad Alexandrië nemen vandaag en morgen leiders van de drie monotheïstische geloven deel aan een conferentie waarmee ze de onderlinge betrekkingen willen verbeteren en een bijdrage leveren aan een oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict. Het is de eerste keer dat zo'n conferentie in het Midden-Oosten wordt gehouden. De belangrijkste deelnemers zijn de joodse opperrabbijn Bakshi-Doron, de Egyptische sjeik Al-Azhar, de belangrijkste leider van de sunnitisch-islamitische gemeenschap, en de leiders van de kerken in de regio, aangevoerd door de Latijnse patriarch in Jeruzalem, Michel Sabah. De conferentie is een initiatief van de aartsbisschop van Canterbury, George Carey, en de Israëlische onderminister van Buitenlandse Zaken, rabbijn Michael Melchior.