Harrison voert hitlijst aan

Zeven weken nadat ex-Beatle George Harrison in Los Angeles aan kanker overleed, bereikte hij gisteren de top van de Britse hitlijsten met My Sweet Lord. Het nummer, dat dateert uit 1971 en toen vijf weken de Britse hitlijst aanvoerde, werd een week geleden opnieuw als single uitgebracht.

Harrison verdreef met zijn toppositie More than a Woman van de Amerikaanse zangeres Aaliyah, die vorig jaar augustus omkwam bij een vliegtuigongeluk op de Bahamas, tijdens een tripje om een videoclip te maken.

Het is de eerste keer dat nummers van overleden artiesten elkaar afvolgen aan de top van de Britse hitlijst. De opbrengst van Harrisons My Sweet Lord gaat naar de door hem opgerichte stichting Material World Foundation die financiële ondersteuning geeft aan organisaties voor arme kinderen.